الثلاثاء، 7 يوليو 2015

طريقة عمل الكيك الاسفنجي

// // أضف تعليق
عمل الكيك الاسفنجي بطريقة سهلة وبسيطة فى المنزل :-

اولا مقادير عمل الكيك الاسفنجى :

  • 4 بيضات .
  • نصف كوب سكر .
  •  كوب دقيق .
ثانيا مقادير حشو الكيك الاسفنجى :

  • فنجان وربع كريمة حلوانى .
  • 3 (ثلاث) معالق سكر كبيرة.
  • 4 (اربع) شرائح اناناس .
  • نصف فنجان كريز .
  • شيكولاتة حسب الرغبة .
  • عصير اناناس .
  • عصير كريز.
ثالثا خطوات عمل الكيك الاسفنجى :
  1. نسخن الفرن على درجة حرارة 180 درجة .
  2. نضع ورقة طهى او ورقة زبدة فى الصينية الى هنعمل فيها الكيك .
  3. نجيب طبق ونكسر فيه البيض ونضربهم من دقتين ل 3 دقائق .
  4. نضع السكر والدقيق على البيض واضرب لمدة من سبع لعشر دقائق .
  5.  هتطلعلنا عجينة متماسكة هنحطها فى الصينية الى حطيت فيها ورقة الطهى .
  6. بعد كدة نحطها فى الفرن لمدة 40 دقيقة وبعد نخرجها ونسبها لحد ما تبرد.
  7. هنقسم الكيك الى طلعت نصفين بالعرض بحيث نحشيها .
  8. بعد كدة نحضر الكريز نشيل منه البزر ونقطع الاناناس شرائح .
  9. هنخلط الكريز مع الاناناس مع الكريمة .
  10. نجيب بقى الجزء التحتانى من الكيكة وندهنها بعصير الاناناس وعصير الكريز .
  11. ونضع خلطة الكريز والاناناس والكريمة على النصف الى تحت نفردها عليه .
  12. نضع نصف الكيك العلوى وندهنه بعصير الاناناس والكريز باستخدام فرشة .
  13. واخر خطوة نفرد خلطة الكريمة والكريز والاناناس على الجزء العلوى من الكيك .
و فى الاخر بتطلع الكيك زى الصورة الى فى اعلى الصفحة اتمنى تعجبكم وانتظرو مننا اشهى الوصفات والاكلات مع الشيف ماجد 


0 التعليقات:

إرسال تعليق