عمل الكيك الاسفنجي بطريقة سهلة وبسيطة فى المنزل :-
اولا مقادير عمل الكيك الاسفنجى :

اولا مقادير عمل الكيك الاسفنجى :
- 4 بيضات .
- نصف كوب سكر .
- كوب دقيق .
ثانيا مقادير حشو الكيك الاسفنجى :

- فنجان وربع كريمة حلوانى .
- 3 (ثلاث) معالق سكر كبيرة.
- 4 (اربع) شرائح اناناس .
- نصف فنجان كريز .
- شيكولاتة حسب الرغبة .
- عصير اناناس .
- عصير كريز.
ثالثا خطوات عمل الكيك الاسفنجى :
- نسخن الفرن على درجة حرارة 180 درجة .
- نضع ورقة طهى او ورقة زبدة فى الصينية الى هنعمل فيها الكيك .
- نجيب طبق ونكسر فيه البيض ونضربهم من دقتين ل 3 دقائق .
- نضع السكر والدقيق على البيض واضرب لمدة من سبع لعشر دقائق .
- هتطلعلنا عجينة متماسكة هنحطها فى الصينية الى حطيت فيها ورقة الطهى .
- بعد كدة نحطها فى الفرن لمدة 40 دقيقة وبعد نخرجها ونسبها لحد ما تبرد.
- هنقسم الكيك الى طلعت نصفين بالعرض بحيث نحشيها .
- بعد كدة نحضر الكريز نشيل منه البزر ونقطع الاناناس شرائح .
- هنخلط الكريز مع الاناناس مع الكريمة .
- نجيب بقى الجزء التحتانى من الكيكة وندهنها بعصير الاناناس وعصير الكريز .
- ونضع خلطة الكريز والاناناس والكريمة على النصف الى تحت نفردها عليه .
- نضع نصف الكيك العلوى وندهنه بعصير الاناناس والكريز باستخدام فرشة .
- واخر خطوة نفرد خلطة الكريمة والكريز والاناناس على الجزء العلوى من الكيك .

و فى الاخر بتطلع الكيك زى الصورة الى فى اعلى الصفحة اتمنى تعجبكم وانتظرو مننا اشهى الوصفات والاكلات مع الشيف ماجد
0 التعليقات:
إرسال تعليق